dimarts, 1 de setembre del 2009

"A CAPELLA CHOIR" CONQUESTA EL COR DELS SADURNINENCS

Memorable actuació de la coral de la Universitat Concòrdia de Nebraska

La tarda i la nit de dissabte, coincidint amb el Dia de la Independència dels Estats Units, Sant Sadurní va tenir regust nordamericà gràcies a la visita i l’actuació de la University A Capella Choir, l’excel·lent coral de la Universitat Concòrdia de Nebraska. L’estada dels cantaires a la vila va començar amb una recepció al saló de plens de l’Ajuntament, que va tenir lloc a les 5 de la tarda, i durant la qual la University A Capella Choir ja van impressionar a tothom amb les seves veus interpretant una cançó i l’himme dels Estats Units, per commemorar la diada del 4 de juliol. L’alcalde, Joan Amat, acompanyat d’alguns membres del consistori, els hi va donar la benvinguda i els va fer entrega de diversos obsequis. A més dels cantaires i el seu director, Kurt von Kampen, la coral nordamericana es va desplaçar a la vila acompanyada del president de la Universitat Concòrdia de Nebraska, el reverend Brian L. Friedrich. També van assistir a la recepció, el reverend luterà Gustavo Lavia, resident a Madrid, la presidenta de la Coral Sant Sadurní, Marta Cabré, i l’autèntic promotor de la inclusió de Sant Sadurní en la gira europea d’aquesta prestigiosa coral, Santiago Keinbaum, de l’Església Luterana de Sant Sadurní. L’acte de l’Ajuntament es va cloure amb una foto de família a la porta de la casa de la vila acompanyats de la parella de gegants de Sant Sadurní.

El plat fort de l’estada a la vila de la coral d’aquesta universitat luterana va ser el concert que van oferir a la sala d’actes de l’Ateneu aquell mateix vespre. Van ser dues hores de música sublim que va commoure a tots els assistents i que serà recordada com una de les millors actuacions de cant coral que s’hagin fet mai a Sant Sadurní. El repertori va incloure espirituals negres, moltes cançons de temàtica sacra i la interpretació, acompanyats de la Coral Sant Sadurní, d’alguns temes en català, com ara el mític Cant dels Ocells. L’actuació es va cloure amb tots els cantaires de la University A Capella Choir rodejant el pati de butaques de la platea i cantant l’himme dels Estats Units amb la mà al cor. Abans ja havien obsequiat al públic amb una cançó dedicada a Sant Sadurní que havia composat Santiago Keinbaum. Entre el públic, a més de l’alcalde i altres autoritats, i havia una emocionada Núria Feliu.
La coral nordamericana, que diumenge encara va participar en la missa de l’Església Luterana de Sant Sadurní, actuarà aquest estiu a una important competició internacional de corals que tindrà lloc a Àustria. En la seva gira per l’Estat espanyol, a més de Sant Sadurní, ha actuat a Móstoles (Madrid), Sevilla i Villarrubia (Còrdova).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.