divendres, 25 de setembre del 2009

S'ACOSTA EL DIA DE LA REFORMA!

Hola amics i germans,


D'aqui a pocs dies -el 31 d'Octubre- es celebrarà el 492 aniversari de la Reforma.
És una data que ens recorda la alliberació d'aquell cristianisme que estava sotmès sota un munt de doctrines humanes imposades pel Catolicisme Romà.

Déu va triar en Martí Luter com a líder indiscutible de la Reforma, tot i que abans que ell van existir altres reformadors però que no van poder expresar-se degut a la mà ferma de l'església Catòlica Romana. Generalment el destí d'aquest valents homes era la foguera...
El 31 d'octubre de 1517, el monjo agustí Martí Luter va clavar les seves 95 tesis contra la venda d'indulgències a la porta de l'església del castell de Wittenberg (Alemanya) i amb això es va donar el tret de sortida de la Reforma.

Però, Reforma de què?
En Martí Luter va tenir la intenció de modificar o eliminar aquelles doctrines de l'església Catòlica Romana que no concordaven amb la Paraula de Déu (la Bíblia). Ell no volia separar o destruir l'església Catòlica Romana, sinó REFORMAR-LA i situar-la en el bon camí conforme a les veritats revelades a la Bíblia.
Estava clar que, sota una organització eclesiàstica jeràrquica, aquest monjo agustí (en Luter) es trobaria amb moltes dificultats a l'hora de exposar les veritats bíbliques. I es que aquestes veritats anaven en contra de doctrines imposades pels Papes.
Com a exemple podríem anomenar la venda d'indulgencies. Les indulgencies eren "certificats" que es venien (a canvi de diners) per aconseguir, durant un temps determinat, el perdó de pecats. A la pràctica, només servien per engreixar les arques de l'església.

En Luter va ser un gran lluitador en favor de la llibertat cristiana. Ell va comptar amb la ajuda de Déu en aquesta dura i revolucionaria etapa del cristianisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.